Ahaa-elämys syntyi purjeveneen pienessä kajuutassa. Robert Paulig, seitsemännen sukupolven kahvityöläinen, purjehti nuorena miehenä isänsä ja appiukkonsa kanssa. Hän toimi aina reissujen kahvivastaavana. Matkat olivat erityisiä, joten Robert haki mukaan myös erityisen laadukkaat kahvipavut. Hän paahtoi ne etukäteen, jauhoi myllyllä veneessä ja keitti vedet pannulla. Huumaava kahvintuoksu valtasi kajuutan.

”Silloin tajusin tuoreuden merkityksen”, Robert kertoo.

Useita tuumailuvuosia, tuhansia juotuja kahvilitroja ja lukuisia kahvimatkoja myöhemmin Robert perusti oman gourmet-paahtimonsa 1987. Liikeidea oli lopulta yksinkertainen: tarjota asiakkaille parasta ja tuoreinta kahvia ja sydämellistä palvelua.

Robert oli ympäri maailmaa matkustellessaan tavannut lukuisia kahvialan ystäviä.
”Monet muutkin maailmalla ajattelivat samoin tuoreen kahvin tärkeydestä. Se antoi vakaumusta ja uskoa.”

Yhdysvalloissa Robert oli ihastunut joka kadunkulmassa nököttäviin kodikkaisiiin coffee shopeihin, joissa ammattitaitoiset baristat tarjoilivat espressoa, lattea, cappuccinoa ja makusiirapeilla maustettuja kahvidrinkkejä. Hän halusi tuoda samanlaisen kahvilakulttuurin myös Suomeen ja Ruotsiin.

Robertin take away -espressokärryt Stockmannin kellon alla tarjosivat suomalaisille ensisiemaisut vastapaahdettuja erikoiskahveja. Vuonna 1992 Robert’s Coffeen ensimmäiset coffee shopit aloittivat asiakkaiden hemmottelun Suomessa ja Ruotsissa. Niistä tuli kaupunkilaisten uusia olohuoneita.

Robert’s Coffeen coffee shopeja löytyy Suomesta ja maailmalta jo yli 100. Robert Pauligin kehittämiä kahvilaatuja tarjoillaan esimerkiksi Ruotsissa, Virossa, Turkissa ja jopa Japanissa. Robert’s Coffeen ydin on yhä sama kuin sen aloittaessa: tarjota ihmisille nautinnollisia hetkiä ja pysähdyksen paikkoja.

”Ykkösasia tekemisissäni on ollut ihmisten välinen ystävyys ja rakkaus. Sen kun liittää kaikkeen mitä tekee, on elämässä aikalailla oikealla tiellä”, Robert Paulig sanoo.

Siksi kahvikin on ollut hänelle luonteva intohimon kohde. Kahvi yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa. Se on nautintoaine ja ylellisyys kaikille riippumatta taustoista, uskonnoista tai tulotasosta.

Nykyään Robert’s Coffeen coffee shop -ketjua pyörittävät Robertin kaksi lasta, Carl-Gustav ja Henrika.

”Emme miettineet hetkeäkään, ettemme lähtisi mukaan. Olemme pienestä asti eläneet Robert’s Coffeen ja kahvin parissa. Yritys on meille kuin perheenjäsen, tuore kahvi sydämen asia”, Henrika Paulig kertoo.

Sisarukset tekevät yhteistyötä reilun parinkymmenen franchising-yrittäjän ja yli 400 baristan kanssa. Yhdessä he luovat viihtyisiä kohtaamispaikkoja, joissa voi nauttia vastapaahdetusta kahvista, maailman parhaista korvapuusteista, sydämellisestä palvelusta ja iloisesta ilmapiiristä.
Ihan niin kuin Robert Paulig alun perin toivoi.

Nautinnolisia kahvihetkiä!
Koko Robert’s Coffeen perhe