Robert’s Coffeen tarina alkaa 1987, kun innovatiivinen suomalainen kahviekspertti Robert Paulig, jonka suvussa kahviperinne on kulkenut jo seitsemän sukupolven ajan, tulee kotiin yhdeltä monista matkoistaan. Tehtyään kokeiluja erilaisilla kahvipavuilla ja paahtomenetelmillä yhdessä muiden kahvin ystävien kanssa ympäri maailmaa, tulee Robert seuraavaan lopputulokseen: hän päättää perustaa oman gourmet-paahtimonsa. Robert’s Coffeen paahtimo ja siihen kuuluva kahvila perustetaan 1987 satamakorttelissa Helsingissä. Liikeidea on yksinkertainen: tarjota asiakkaille parasta ja tuoreinta kahvia sekä sydämellistä palvelua.

 

Mutta tarina ei suinkaan pääty tähän. Matkustettuaan pitkin Yhdysvaltoja ja löydettyään coffee shoppeja joka kadunkulmasta, päättää hän että aika on kypsä suomalaisen ja ruotsalaisen kahvilakulttuurin kehittymiselle. Robert haluaa tuoda uudenlaisen coffee shop-kulttuurin Suomeen ja Ruotsiin: espressoa, lattea ja cappuccinoa, take away-kulttuuria, makusiirapeilla maustettuja kahvidrinkkejä, ammattitaitoisia baristoja, viihtyisä miljöö – ja ennen kaikkea tuoretta, vastapaahdettua gourmet-kahvia. Vuonna 1992 aloittavat ensimmäiset coffee shopit Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa ensimmäinen coffee shop joka tarjoaa erikoiskahveja löytyy ”kellon alta”, eli Helsingin Stockmann-tavaratalon ulkopuolella sijaitsevasta Robert’s Coffee espressovaunusta. Näin Caffé Latte tulee tutuksi suomalaisille.

Tänä päivänä Robert’s Coffee-coffee shoppeja löytyy reilu 100 Suomesta sekä maailmalta, kuten Ruotsista, Virosta, Turkista ja jopa Japanista. Vaikka Robert’s Coffee on kasvanut ketjuksi ja paljon on tapahtunut, Robertin unelma ja visio ei ole vuosien saatossa muuttunut. Robert’s Coffeen missio on luoda viihtyisiä kohtaamispaikkoja, missä on lupa  herkutella ja nauttia vastapaahdetusta gourmetkahvista, sydämellisestä palvelusta ja iloisesta ilmapiiristä.

Robert’s Coffee-coffee shopketjua pyörittävät Robertin kaksi lasta, Carl-Gustav ja Henrika yhteistyössä reilun 20:n franchising-yrittäjän sekä yli 400:n baristan kanssa, jotka kaikki yhdessä tuottavat Robertin inspiroivan vision todellisuuteen.

”Rakkautta kahviin – pilke silmäkulmassa!”
Se on meidän mottomme.

Toivottavasti se näkyy ja maistuu jokaisessa Robert’s Coffee-kokemuksessasi.

Nautinnolisia kahvihetkiä,

Koko Robert’s Coffee-perhe

brandien-arvostus-2016